معرفی کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (کارشناسی ارشد پرستاری گردش خون)
یکی از مشکلات عمده موجود در ایران آمار بالای بیماری های قلبی و عروقی می باشد که 38 درصد بالاتر از آمار جهانی می باشد. حدود 50 هزار عمل جراحی قلب و یا بیشتر در مراکز درمانی انجام می شود. این اعداد نشان دهنده اهمیت این بیماری ها در جوامعی مثل ایران هستند و این ها نیازمند تکمیل شدن کادر درمانی بیماری های قلبی عروقی و ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص جهت تکمیل تیم های جراحی قلب و عروق است.
اما مختصری در مورد واژه های رشته ارشد پرستاری تکنولوژی گردش خون بدانیم:
پرفیوژن چیست؟
هنگام عملهای جراحی، حتما باید یک پرفیوژنیست در اتاق عمل همراه تیم درمان باشد.
به زبان ساده پرفیوژنیست شخصی است که هنگام انجام عملهایی همچون قلب و ریه باید در اتاق عمل حضور داشته باشد و وظیفه وی برقراری جریان خون و انتقال صحیح آن به تمام بافتها و ارگانهای حیاتی بدن است. او این کار را به کمک یک دستگاه کاملا تخصصی انجام میدهد.
این دستگاه تخصصی، به کمک کاربر یا اپراتور که همان پرفیوژنیست نامیده میشود؛ گردش خون را خارج از بدن بیمار برقرار میکند و با حمایت از سیستم قلبی عروقی و تنفسی بیمار شرایط را برای انجام عمل جراحی فراهم میکند.
حال که معنای پرفیوژن را متوجه شدیم باید به سراغ جزئیات بیشتری از این رشته برویم.
دستگاه یا پمپ پرفیوژن چیست؟
اگر از این دستگاه استفاده نشود، احتمال اینکه حین عمل خونریزی، حملهی قلبی، عفونت ریه، تپش و ضربان نامنظم قلب و در انتها مرگ اتفاق بیفتد، وجود دارد.
این دستگاه در بیشتر عملهای جراحی به کار گرفته میشود و کمک میکند تا قلب و یا ریهای که از بدن خارج کردیم به طور طبیعی ضربان و گردش خون داشته باشد تا پزشک بتواند به درستی اعمال لازم را انجام دهد.
آمارهای اعلام شده حاکی از این است که در سال عملهای قلب و عروق درصد بسیاری را به خود اختصاص دادند و از طرفی درصد مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی در ایران نیز بسیار بالاست؛ پس داشتن نیروی ماهر و خبره در این حوزه میتواند تاثیر فراوانی در کاهش مرگ و میرها داشته باشد. از این رو باید برای استخدام و پرورش نیروی پرفیوژنیست دقت و توجه زیادی به خرج داد.
دوره کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)، شاخه ای از علوم سلامت است که در طی آن دانشجویان با انواع بیماری های قلبی عروقی و تکنیک های بای پس قلبی ریوی و شرایط اضطراری مربوط به آن آشنا شده و با گذراندن برنامه های درسی نظری و عملی، توانمندی های لازم برای آماده سازی و بای پس قلبی ریوی بیمار را در جراحی قلب باز کسب کرده و روش های مختلف تکنولوژی گردش خون برون اندامی را متناسب با نوع اعمال جراحی و یا شرایط و وضعیت بیمار انجام دهند. سالیانه حدود 50 هزار مورد عمل جراحی قلب در کشور انجام می شود و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی یک سوم از علل مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری های قلبی و عروقی می باشد. در حال حاضر در کشور ما جراحی قلب، جایگاه ارزشمند و روند کارآمدی دارد. جراحان، پزشکان، متخصصان بیهوشی و پرفیوژنیست ها با دانش و تخصص خود به بهبود بیماران و پیشرفت این رشته کمک می کنند. انتظار می رود که با وجود دوره ارشد این رشته دانش آموختگان به صورت تخصصی و آکادمیک بتوانند در کنار سایر اعضای تیم جراحی قلب در خدمت بیماران و جامعه باشند.
رشته ارشد پرستاری گردش خون یکی از رشته های موجود در ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می باشد.
رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون(پرفیوژن) از رشته های تازه تاسیس در ایران می باشد که از سال 92 پذیرش دانشجو انجام می دهد. قبلا این رشته تحصیلی به صورت تجربی در مراکز آموزشی از قبیل جهاد دانشگاهی وابسته به علوم پزشکی دانشگاه تهران آموزش داده می شد اما از سال 92 این رشته جزو رشته های دانشگاهی طبقه بندی شد.
رشته هایی که برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد پرستاری پرفیوژن (پرفیوژن) مجاز می باشند:
داشتن حداقل ۲سال سابقه با مدرک کارشناسی در زمینه های بالینی الزامی است.
جدول مدارک مجاز پذیرش در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن):
دروس و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)
تعداد کل واحدها :۳۱ واحد
دروس تخصصی اجباری :۲۴ واحد
دروس تخصصی اختیاری :۳ واحد
پایان نامه :۴ واحد
جدول دروس تخصصی اجباری ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)
جدول دروس تخصصی اختیاری ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)
دانشجو باید ۳ واحد از دروس فوق را انتخاب کند.
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن) 98
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن) در کنکور ارشد 98 در دوره های روزانه و شهریه پرداز مطابق با جدول زیر می باشد:
جدول ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن) در کنکور ارشد 98 در دوره های روزانه و شهریه پرداز
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون دانشگاه های دولتی 1400
مجموع ظرفیت پذیرش برای دوره عادی کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون دانشگاه های دولتی 16 نفر و مجموع ظرفیت پذیرش برای دوره شهریه پرداز این رشته 2 نفر می باشد. ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون دانشگاه های دولتی 1400 را در جدول زیر مشاهده می کنید.
ظرفیت دانشگاه ها در ارشد پرستاری پرفیوژن
منابع آزمون کارشناسی ارشد پرستاری پرفیوژن1402-1403
دسته: منابع آزمون کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون
منابع ارشد تکنولوژی گردش خون در کنکور ارشد پزشکی
منابع ارشد تکنولوژی گردش خون در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شامل موارد زیر می شود. داوطلبان ارشد تکنولوژی گردش خون به این نکته توجه داشته باشند که می توانند به عنوان جایگزین منابع ارشد تکنولوژی گردش خون جزوات و کتابهای دیگری که دارای سرفصل های مشابه باشند را نیز انتخاب کنند. این منابع ارشد تکنولوژی گردش خون به عنوان کتب اصلی برگزیده شده اند.
منابع آزمون کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون:
در این مقاله به معرفی رفرنس اعلامشده وزارت بهداشت برای تکنولوژی گردش خون و منابع ارشد پرفیوژن خواهیم پرداخت. و در ادامه مدارک مجاز ارشد تکنولوژی گردش خون و دانشگاهها و ظرفیت پذیرش ارشد پرفیوژن را به شما ارئه خواهیم داد..
منابع ارشد تکنولوژی گردش خون
انتخاب رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون
شرایط ورود به رشته ارشد تکنولوژی گردش خون
این رشته یکی از رشته های جدید و بسیار پر کاربرد و تخصصی در بین رشته های کارشناسی ارشد علوم پزشکی محسوب می شود و برای ورود به آن باید از طریق کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت اقدام کرد. سه رشته مهم پرستاری و هوشبری و اتاق عمل برای ادامه تحصیل می توانند وارد این رشته تخصصی شوند.
به دلیل تخصصی بودن این رشته جایگاه خاص خود را در مراکز بهداشتی و درمانی دارد و بازار کار آن بسیار مطلوب و مناسب می باشد. کارشناسان ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ها) می توانند به عنوان استاد دانشگاه ، پژوهشگر ، متخصص تکنولوژی گردش خون ( پرفیوژنیست) ، پرستار کارشناس اتاق عمل نیز مشغول به فعالیت شوند. نکته مهم این است که برای ورود به کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون حتما باید دو سال سابقه کار بالینی وجود داشته باشد و بالافاصله بعد از فراغت از تحصیل نمیتوان وارد این رشته تحصیلی شد.
ادامه تحصیلی در مقطع دکتری برای رشته تخصصی تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست)
فعلا وجود ندارد و امید می رود به دلیل جدید بودن این رشته تحصیلی طی سالیان اتی رشته دکتری تخصصی آن نیز وارد رشته های وزارت بهداشت شود. اما با کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی گردش خون می توان وارد رشته های دکتری شد که این رشته های به شرح زیر می باشد:
انفورماتیک پزشکی ، سلامت در بلایا و فوریت ، سلامت و رفاه اجتماعی ، اپیدمیولوژی ، مدد کاری اجتماعی و گفتار درمانی
کارنامه رتبه های برتر در انتخاب رشته ارشد تکنولوژی گردش خون
(کارنامه یکی از رتبه ای تک رقمی رشته تکنولوژی گردش خون)
بازار کار کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)
بازار کار ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن) در زمینه آموزشی، مشاوره و خدماتی می باشد. در زمینه آموزشی فارغ التحصیلان این رشته می توانند طراحی و ایجاد روش های بهینه و انجام نوآوری و خلاقیت های لازم جهت آموزش دانشجویان در بخش آموزش فارغ التحصیلان را انجام دهند. همچنین بازار کار این رشته در زمینه مشاوره به عنوان همکار پزشک و در زمینه خدماتی، کار پمپ قلب در اتاق عمل قلب باز می باشد.
دانش آموختگان این رشته با آموزش های علمی و تجارب عملی و با استفاده از تجهیزات و فناوری های خاص گردش خون برون پیکری را در وضعیت های بالینی که نیاز به گردش خون، اکسیژن رسانی و بای پس قلبی ریوی است، برقرار می کنند. دانش آموختگان این رشته به عنوان عضو تیم درمانی در حفظ ارگان ها و اندام ها، حفظ فیزیولوژی طبیعی و دمای متناسب در اعمال جراحی قلب و اعمال مشابه همکاری دارد.
کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) دانشگاه آزاد:
تا قبل از سال 91 آزمون ارشد پزشکی دانشگاه آزاد و آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت به صورت جداگانه برگزار می شد اما از سال مذکور به بعد با توافق صورت گرفته بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت متقاضیان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد هم از طریق آزمون برگزار شده از سوی وزارت بهداشت اقدام می کنند و دیگر آزمون جداگانه ای برای دانشگاه آزاد برگزار نمی شود و از این رو متقاضیان شرکت در کنکور ارشد پزشکی دانشگاه آزاد می توانند بعد از اعلام نتایج ، از لیست دانشگاه های آزاد اضافه شده به دفترچه ، دانشگاه مقصد خود را انتخاب کنند. نکته قابل توجه این است که مدرک صادر شده از سمت دانشگاه آزاد می باشد و ارتباطی با وزارت بهداشت نداشته و علاوه بر آن طرح نیروی انسانی دارای فارغ التحصیلان دارای طرح نیروی انسانی اجباری همچنان شامل قوانین وزارت بهداشت می باشد.
در حال حاضر رشته های محدودی در کارشناسی ارشد پزشکی دانشگاه آزاد پذیرش دارند که آن رشته ها شامل کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) دانشگاه آزاد نمی باشد. اما در سال های اخیر رشته های متعددی به کارشناسی ارشد آزاد پزشکی اضافه شده که امید می رود در سال های آتی رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) دانشگاه آزاد نیز به رشته های ارشد پزشکی دانشگاه آزاد افزوده شود.
کارشناسی ارشد بدون کنکور کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست )
ورود به همه رشته های کارشناسی ارشد پزشکی و همچنین کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) در وزارت بهداشت از طریق کنکور وزارت بهداشت می باشد . در رشته های کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می توان بدون سپری کردن کنکور ارشد وزارت بهداشت و با استفاده از سهمیه استعداد درخشان وارد رشته تحصیلی هم نام رشته کارشناسی خود شد. همه افراد متقاضی استفاده از سهمیه استعداد درخشان در حتما باید در کنکور ارشد پزشکی ثبت نام کنند و کارت ورود به جلسه دریافت کنند.
این افراد می توانند به اختیار در جلسه کنکور حاضر شوند و یا نشوند اما بعد از اعلام نتایج باید همزمان با سایر شرکت کنندگان اقدام به انتخاب رشته نمایند. همزمان با نتایج اصلی کنکور نتایج استفاده از سهمیه استعداد درخشان نیز اعلام می شود. البته باید عنوان کرد که همه دانشگاه های علوم پزشکی دارای سهیمه استعداد درخشان نمی باشند و برخی از دانشگاه ها یک یا نهایت 2 نفر از ظرفیت خود را به پذیرش دانشجویان استعداد درخشان اختصاص می دهند. شرایط دقیق پذیرش هر دانشگاه هم متفاوت از دانشگاه دیگر می باشد.
نکته قابل ذکر دیگر این است که داوطلبان کارشناسی ارشد بدون کنکور فقط می توانند وارد رشته هم نام رشته تحصیلی مقطع قبلی خود شوند. در غیر این صورت و وجود نداشتن رشته هم نام سهمیه 10% بدون آزمون داوطلب حذف و تبدیل به 20% سهیمه با آزمون می شود که در این صورت داوطلب حتما باید 90 % نمره آخرین فرد پذیرفته شده را کسب نماید.
داوطلبان هر ساله باید برای اطلاع از شرایط دقیق استفاده از سهمیه استعداد درخشان در رشته ارشد فیزیک پزشکی به دفترچه شرکت در آزمون وزارت بهداشت مراجعه نمایید زیرا هر ساله آیین نامه مربوط به سهمیه استعداد درخشان دچار تغییرات متعدد می شود.
نکته مه این است که برای ورود به کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) نمی توان از سهمیه استعداد درخشان استفاده کرد زیرا برای ورود به این رشته حتما باید دو سال سابقه کار در قسمت بالینی داشته باشید و سهیمه استعداد درخشان را تنها میتوان یک سال بعد از فارغ التحصیلی استفاده کرد. از این رو این سهمیه شامل رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) نمی شود!
نحوه مطالعه و برنامه ریزی برای کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ):
با کاهش ظرفیت پذیرش رشته های کارشناسی ارشد پزشکی ، ظرفیت رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) نیز کاهش یافته است. این کاهش ظرفیت شاید برای داوطلبان ناراحت کننده باشد و رقابت را برای به دست آوردن صندلی دانشگاهی سخت تر و غیر محتمل تر نماید اما از طرفی تضمین کننده آینده شغلی هر رشته ای است و به دلیل کاهش ظرفیت می توان امیدوار بود که رشته سریعا اشباع نمی شود و بعد از فارغ التحصیلی ظرفیت شغلی برای رشته وجود دارد و به احتمال زیاد می توان در آن جایگاه مشغول به کار شد. در سال 96 تنها 5 دانشگاه در رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) دارای پذیرش دانشجو بودند.
حالا این کاهش ظرفیت رقابت برای قبولی در رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژنیست ) را سخت تر کرده و نیازمند برنامه ریزی دقیق و مطالعه مدون برای تضمین قبولی داوطلب در آزمون ارشد وزارت بهداشت است.
از این رو پیشنهاد می شود ابتدا با توجه به منابع معرفی شده وزارت بهداشت همه سر فصل هایی که منابع را شامل می شوند جدا شده و با توجه به تعداد مطالب و زمان باقی مانده تا کنکور وقت مناسب برای مطالعه و از همه مهم تر تکرار چند باره برای تسلط کامل اختصاص داده شود.
بعد از مطالعه و تسلط کامل حتما سوالات سال های قبل و مخصوصا 10 سال اخیر به دقت بررسی شده و حیطه ای که سوالات از آن ها طراحی شده مشخص شود. چون تجربه نشان داده که حتی اگر شما چندین سوال تکراری نداشته باشید حتما نوع دیگری از سوال که مربوط به همان بخش است ، تکرار خواهد شد.
علاوه بر آن نکته مهمی که داوطلب باید به آن توجه کند این است که هیچ درسی را کنار نگذراید! حتی اگر فهم این درس برای شما کم باشد! حتی اگر ضریب این درس کم باشد! باید توجه کنید که کم بودن ضریب درس در کنکور ارشد پزشکی نشان دهنده کم اهمیت تر بودن آن درس نیست بلکه این تراز درس است که تعیین کننده است. شما اگر بتوانید یک رنج درصد مناسب با درصد های نزدیک به هم کسب کنید خیلی موفق تر خواهید بود تا اینکه در یک درس درصد بسیار بالایی داشته باشید و یا در یک درس درصد خیلی پایینی به دست آورید.
سوالات متداول:
🔥 با چه مدرک لیسانسی می توانم در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون شرکت کنم؟
دارندگان مدرک 3 رشته کارشناسی از جمله : پرستاری می توانند در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون شرکت کنند. برای مشاهده لیست کامل رشته های مجاز شرکت در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.
🔥 لیست رشته های مجاز برای کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون که اعلام کرده اید بر چه اساسی است؟
مدارک مورد پذیرش برای شرکت در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن) مطابق با آخرین اطلاعیه مرکز سنجش آموزش پزشکی می باشد. اطلاعیه سنجش پزشکی تنها مرجع اعلام دقیق مدارک مورد پذیرش است.
🔥 رشته لیسانس من در لیست مدارک مورد پذیرش وجود داشت، برای شرکت در کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون چه کاری باید انجام دهم؟
اگر رشته شما در لیست رشته های مجاز باشد نیاز به اقدام خاصی ندارید و می توانید در ثبت نام کنکور ارشد بهداشت رشته ی تکنولوژی گردش خون را انتخاب کنید. اما دقت داشته باشید که با توجه به اینکه تغییر رشته می دهید باید اطلاعات کامل در مورد این رشته از جمله: منابع کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون، دروس و ضرایب دروس کنکور ارشد تکنولوژی گردش خون، دانشگاه های پذیرنده و ... کسب کنید که بتوانید موفق شوید. همچنین با مراجعه به همین مطلب و ثبت نام می توانید از یک جلسه مشاوره رایگان با مشاور تخصصی رشته تکنولوژی گردش خون استفاده کنید.