معرفی رشته کارشناسی ارشد روان پرستاری
کارشناسی ارشد روان پرستاری چیست - ارشد روان پرستاری چیست
شاخه ای از رشته پرستاری است که با تلفيق آموخته های آموزشی و یافته های پژوهشی و بکارگیری اصول ارتباطات انسانی و نظریه های روان پرستاری و با کسب تبحر ومهارت کافی در زمینه مراقبت های جامع پرستاری خدمات خود را در سطوح مختلف پیشگیری به گروه هدف خود که عموما افرادی هستند که به اختلالات روانپزشکی، ناتوانی های یادگیری و هوشی دچار می باشند ارائه می نمایند
تاریخچه و سیر تکاملی ارشد روان پرستاری در جهان و ایران:
تاریخچه و سیر تکاملی دوره ارشد پرستاری روان در جهان و ایران نگاهی اجمالی به تاریخچه روان پرستاری در جهان و شواهد مربوطه بیانگر آن است که روند مراقبت و درمان بیماران مبتلا به اختلالات روانی دارای فراز و نشیب های زیادی بوده است، به طوری پس از انقلاب اخلاقی توسط فلیپ پینل نحوه مراقبت و درمان بیماران روانپزشکی متحول گردید. پرستاری از بیماران روانی در سال ۱۸۴۰ توسط فلورانس نایتینگل نیز رویکردی علمی به خود گرفت. در سال ۱۸۹۱ در بیمارستان سنت توماس روان پرستاران آموزش دیدند. ليندا ریچارد در ایالات متحده در سال ۱۸۸۲ در دانشگاه بوستون دوره پرستاری روانی را دائر نمود. در سال ۱۹۵۲ میلادی خانم دکتر هليگارد پپلو، کتابی با عنوان روابط بین فردی در پرستاری را منتشر کرد. همزمان با تلاشهای پپلو، دانشكده Rutger College اولین برنامه روان پرستاری را ارائه نمود و در سال ۱۹۹۳ دانشگاه جان هاپکنیز اولین دانشكدهای بود که کوریکولوم ارشد روان پرستاری را تدوین و اجرا نمود.
کارشناسی ارشد رشته پرستاری با نام فوق لیسانس رشته پرستاری و گرایش های خاص از سال ۱۳۵۴ در ۴ مرکز آموزشی عالی پرستاری مامایی در سطح کشور (دانشگاه ملی، مرکز پزشکی ایران، انستیتو عالی پرستاری فیروزگر و انستیتو روان پزشکی تهران دایر گردید. با پیروزی انقلاب اسلامی و بازنگری برنامه ها، در کارشناسی ارشد پرستاری در برنامه آموزشی تحت عناوین آموزش پرستاری با پنج گرایش داخلی و جراحی، کودکان، روان پرستاری، سلامت جامعه و مدیریت) و مدیریت خدمات پرستاری با چهار گرايش داخلی و جراحی، کودکان، روان پرستاری، سلامت جامعه تصویب شد و از سال ۱۳۶۱ به تدریج دانشگاه تربيت مدرس و دانشکدههای پرستاری دولتی و آزاد وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی در استانهای بزرگ کشور موفق به اخذ مجوز و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته پرستاری گردیدند. شایان ذکر است که بدون تلاش بنیان گذاران پرستاری نوین و جامعه نگر در ایران خانمها شفيقه هروآبادی و دکتر سادات سید باقر مداح این امر میسر نمیشد.
چشم انداز ارشد پرستاری روان:
در ۱۰ سال آینده، ارشد روان پرستاری در کشور، از لحاظ استانداردهای ملی و منطقه ای در شاخصهای توسعه سلامت روانی در سطح فرد، خانواده و جامعه شاخصهای آموزشی و پژوهشی، در منطقه در ردیف کشورهای مطرح خواهد بود.
رسالت ارشد روان پرستاری:
رسالت دوره ارشد روانپرستاری، تربیت پرستاران آگاه، متبحر و متعهد است که با بکارگیری دانش و مهارت کافی به مراقبت بیماران روانپزشکی و حفظ و ارتقاء سلامت خانواده و جامعه در سطوح مختلف پیشگیری می پردازند