چرا برخی درس‌ها را بارها می‌خوانید اما متوجه نمی‌شوید؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با وجود مطالعه‌ی یک درس احساس کنید آن را به خوبی نفهمیده‌اید و نمی‌توانید تست‌های سنجشی و زمان‌دار برای آن مبحث بزنید. اگر هم تست می‌زنید بیشتر تست‌های شما غلط می‌شود.

 در این قسمت می‌خواهیم عواملی که باعث می‌شود یک درس یا یک مبحث را خوب متوجه نشوید، با هم بررسی کنیم.

عواملی که باعث می‌شود درس را متوجه نشوید

عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است باعث شوند شما درس را کامل متوجه نشوید. هنگام حل تست‌ها و در جلسه‌ی آزمون به مشکل بخورید. برای رفع این موضوع ابتدا باید علت را پیدا کنید و سپس برای رفع آن اقدام کنید.

درس جدید است و بر پیش‌نیاز آن تسلط کافی ندارید

اگر درس برای شما خیلی جدید و تازه باشد، طبیعی است که در بار اول و دوم به خوبی متوجه مفهوم درس نشوید. ممکن است دلیلش این باشد که تدریس معلم هنوز کامل نشده.

علت دیگر این موضوع می‌تواند به دلیل نخواندن پیش‌نیاز مبحث باشد. برای مثال فصل 1تا4 زیست سال دوازدهم در رابطه با ژنتیک است. ژنتیک یک بحث درون سلولی است و شما تصویر واضحی از آن ندارید. مثلا ریبوزوم و ژن را تا به حال از نزدیک ندیده‌اید!

راهکار این است که به سراغ پیش‌نیازها بروید و آن‌ها را خوب یاد بگیرید. بعد به سراغ بحث جدید بیایید و آن را بررسی کنید. پیش‌نیاز فصل1تا4 زیست دوازدهم، فصل6 زیست یازدهم است.

فصل2 فیزیک دوازدهم ،یعنی دینامیک هم ممکن است به دلیل گسترده بودن و تنوع بالای سوالات برای شما دشوار باشد. برای راحت‌تر فهمیدن مسائل و مفاهیم آن بهتر است ابتدا به فصل3 فیزیک دهم یعنی کار و انرژی مراجعه کنید. چرا که این فصل پیش‌نیاز دینامیک است.

تست آموزشی بیشتر بزنید

حتما مباحث را قدم به قدم مطالعه کنید. برای زدن تست سنجشی عجله نکنید. اجازه دهید مطلب در ذهن شما بنشیند. تست آموزشی بیشتری بزنید و حتما در سوالات درست هم راه‌حل خودتان را با پاسخ‌نامه چک کنید.

ما فقط در تست‌های آموزشی سوالات درست را هم تحلیل می‌کنیم. اگر هم تست آموزشی را نزدید یا غلط زدید به یکباره پاسخ را نخوانید. ابتدا خط اول پاسخ را بخوانید و سعی کنید با گرفتن ایده پاسخ، خودتان تست را حل کنید؛ اگر نشد باز به پاسخ‌نامه مراجعه کنید و این کار را تا به جواب صحیح رسیدن ادامه دهید.

در این فرایند تعداد تست‌های شما کم می‌شود و سرعت تست‌زنی شما پایین می‌آید. هیچ اشکالی ندارد و مهم این است که شما درس را یاد بگیرید.

 ویدیوهای آموزشی ببینید

اگر درس را به صورت خودخوان می‌خوانید و احساس می‌کنید آن طور که باید آن را متوجه نمی‌شوید؛ پیشنهاد ما دیدن ویدیوهای آموزشی است.

در دیدن ویدیوهای آموزشی احتیاط کنید و با دقت عمل کنید! فقط مواردی که قسمت‌های خاص را متوجه نشدید، ببینید. دیدن کل یک فصل وقتی فقط یک مبحث را مشکل دارید توصیه نمی‌شود.

 از ویدیوهای اساتیدی که مفهومی تدریس می‌کنند استفاده کنید. در این مواقع دیدن ویدیوهای نکته و تست اصلا توصیه نمی‌شود چرا که احتمالا هنوز در مفاهیم پایه مشکل دارید.

فقط به دیدن فیلم اکتفا نکنید، هنگامی که استاد مثال و تست حل می‌کند، ویدیو را متوقف کنید و سعی کنید خودتان مثال را حل کنید. بعد حل خودتان را با روند صحیح حل سوال چک کنید.

در دیدن ویدیوهای آموزشی با احتیاط عمل کنید. اگر بدون برنامه‌ریزی عمل کنید ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد. محدودیت زمانی در نظر بگیرید و هر قسمت را فقط یک‌بار ولی با دقت و تمرکز ببینید.

 

در یادگیری دروس تحلیلی صبور باشید

در دروس تحلیلی مثل ریاضی و فیزیک باید صبر بیشتری داشته باشید و تلاش زیادی کنید. با یک، یا دو بار خواندن درس‌نامه مسلط نمی‌شوید. این دروس شما را خسته می‌کند و حس می‌کنید در یک سیکل تکراری درگیر شدید که تا حدی طبیعی است.

پیش‌نیازهای این دروس را جدی بگیرید. اکثر مباحث درس ریاضی در سال‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به هم پیوسته است. در صورتی که مبحث سال قبل را کامل یادنگرفته باشید، یادگیری آن در سال دوازدهم برای‌تان دشوار می‌شود.

برای مثال برای یادگیری تابع سال دوازدهم حتما باید روی مباحث تعیین علامت، معادله نامعادله، معادله درجه2، که مربوط به سال‌های پایه است، مسلط باشید.

اگر دانش‌آموز سال دهم یا یازدهم هستید توصیه می‌کنم همه‌ی درس‌های اختصاصی را مفهومی یاد بگیرید و بر آن‌ها مسلط شوید تا در سال کنکور به مشکل نخورید.

اگر مفهوم دروس را یاد نگیرید، این سیکل معیوب تکرار می‌شود. اثبات فرمول‌ها را حتما بخوانید و فقط به یادگیری تکنیک و حفظ فرمول تکیه نکنید.

در انتخاب منبع دقت کنید

پله‌پله پیش بیایید و برای زدن تست‌های سنجشی و زمان‌دار عجله نکنید. با منبع متناسب با خودتان شروع کنید. اگر در آزمون درصد شما زیر 40 درصد است، استفاده از منابع سطح قوی، فقط حس شما را نسبت به آن درس بدتر می‌کند و سود دیگری ندارد.

در انتخاب زمان مطالعه دقت کنید

اگر در درسی دچار مشکل شدید و خواندن آن برای‌تان دشوار است، خواندن آن را به ساعت آخر روز یا هنگامی که خسته هستید و انرژی پایینی دارید، موکول نکنید.

مثلا شما در مبحث مثلثات دچار مشکل شدید و درس را خوب متوجه نمی‌شوید. چون خواندن آن شما را خسته می‌کند و حس می‌کنید درس‌خواندن‌تان نتیجه‌ای ندارد، درس ریاضی را در آخرین بازه‌ی زمانی مطالعه می‌کنید.

این کار اشتباه است. کافی‌است چند روز در زمانی که بیش‌ترین انرژی را برای مطالعه دارید، با اشتیاق و علاقه این درس را مطالعه کنید. مطمئن باشید بازدهی مطالعه شما بیشتر می‌شود.

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش